Kerstconcert bij De Leeuwenhoek

Op vrijdagmiddag 16 december vond er een Kerstconcert bij De Leeuwenhoek plaats. Op het podium stond het Smartlappenkoor Delfshaven. Dit koor treedt al 8 jaar met veel enthousiasme en plezier op in Rotterdam. Met leden tussen de 60 en 90 jaar jong is elk optreden weer een belevenis. Onder leiding van Eddy Versloot wordt het publiek verwend met smartlappen: Nederlandstalige evergreens en meezingers.

“Er is niets zo gezond als zingen! Bovendien is het erg gezellig!”, vertelt muzikaal begeleider Ed Versloot. “Dit concert heeft veel los gemaakt bij de mensen. Ze gaan even terug in de tijd want de liedjes die gespeeld worden zijn wat ouder. Het is van grote waarde voor de bewoners tijdens de feestdagen”, voegt welzijnsmedewerker Dominique toe.

Het Smartlappen koor in De Leeuwenhoek

Dit concert was georganiseerd in samenwerking met New Grounds. Wij zetten ons in voor culturele activiteiten en samenhorigheid in de wijk. Dit jaar organiseerde ons podium al een paar activiteiten in het Oude Westen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: Het Wereld Wijde Wijk festival op het Gerrit Sterkmanplein en het KruiskadeFest in Het Wijkpark Oude Westen. Daarnaast participeerden wij mee aan de Culinaire Route West-Kruiskade.

Het evenement van vrijdag 16 december was de tweede succesvolle samenwerking tussen De Leeuwenhoek en New Grounds. Er staan nog meer concerten op de planning in 2023! Houd onze website in ge gaten.