New Grounds genomineerd voor Rotterdam Music Awards 2021: Beste Podium

New Grounds is door de Popunie genomineerd voor de Rotterdamse Awards 2021 in de categorie ‘Beste Podium’! De prijs kan gewonnen worden door de meeste stemmen te krijgen van het publiek. 

“Het is hartstikke leuk, maar ook verrassend! We hebben de grote opening namelijk uitgesteld. Wel zijn er veel try-outs geweest, van latin jazz, hip hop tot spoken word met klassiek orkest”, aldus Oscar van der Pluijm (directeur Grounds en New Grounds). 

Nominatie Rotterdam Music Awards 2021

New Grounds wil verbinden. Het afgelopen jaar hebben we veel mogen samenwerken met andere Rotterdamse organisaties. Zo werkten we samen met het O. Festival en Y.M.P. Ook maakten wij een muzikaal televisieprogramma OPEN Sessies: New Grounds in samenwerking met de lokale omroep OPEN Rotterdam en de Popunie. 

‘Op de radar, terwijl we nog niet de lucht in zijn’

“Het is veelbelovend dat we op de radar staan, terwijl je nog niet echt de lucht in zijn. En dit is terecht, want New Grounds is een podium dat onderdeel is van een prachtig mooie muziek- en danshub in onze stad: De HBS, een ambitieuze plek voor makers”, aldus van der Pluijm. 

New Grounds is een podium dat is ontstaan in de coronaperiode. “Alles was toen nog onzeker, maar het is ons gelukt om een volwaardig podium op te bouwen. We hebben in deze moeilijke tijd zoiets moois kunnen opzetten, met de weinig middelen die we hadden. En dat is tof!”, aldus Nishant Harcharan (productieleider Grounds en New Grounds). 

Rijke muziekscene in Rotterdam
New Grounds is hard op weg. Zodra het echt de deuren opent kunnen mensen muziek die de grenzen van bestaande kaders opzoeken: van techno, jazz, hip hop, klassiek en traditionals. Het is een plek om te experimenteren met nieuwe vormen en de diversiteit van de stad te zien: “Ik denk dat ons podium profijt zal hebben van de rijke muziekscene in Rotterdam. En daar willen we ruimte aan bieden!”, aldus van der Pluijm. “Leuk dat we gezien worden: ik zie New Grounds als slapende reus, die langzaam wakker kan worden als we weer mooie dingen mogen maken.”